ProfielZüblin Nederland B.V., een veelzijdige bouwonderneming

Züblin Nederland B.V. is een veelzijdige bouwonderneming. Ons hoofdkantoor is in Breda gevestigd en we maken deel uit van Ed. Züblin AG met hoofdkantoor in Stuttgart. Dit is een dochteronderneming van de Europese bouwgroep STRABAG SE. Deze is wereldwijd werkzaam.

Bouwgroep STRABAG SE
Bouwgroep STRABAG SE uit Oostenrijk heeft een netwerk van dochterbedrijven. Daardoor heeft dit internationale bouwconcern een grote afzetmarkt. In Europa en ver daarbuiten. Dit stelt de onderneming in staat om haar middelen efficiënt te gebruiken. En zijn lagere bouwkosten mogelijk. Andere voordelen zijn:

 • voortdurende innovatie
 • sterke financiële basis
 • 86.000 medewerkers
 • omzet van ongeveer €19 miljard

STRABAG SE biedt breed scala aan diensten
STRABAG SE biedt een breed scala aan diensten ten behoeve van bouwprojecten.
 • ontwerp
 • planning
 • bouw
 • property en facility services
 • exploitatie
 • sloop

Werkterrein Züblin Nederland B.V.
Het werkterrein van Züblin Nederland B.V. bestaat uit een grote diversiteit aan bouwactiviteiten. Variërend van civiele techniek en utiliteitsbouw tot infrastructuur en wegenbouw. Maar ook speciale divisies en concessies behoren daartoe. Wij richten ons vooral op de bouw van grootschalige, complexe projecten. Bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, kantoren, fabrieken en designer outlet centra. Vaak in de vorm van turnkey bouwprojecten, Design & Build-trajecten.

Onderverdeling activiteiten
De activiteiten zijn op een bepaalde manier onderverdeeld. Alle werkzaamheden op het gebied civiele techniek en utiliteitsbouw vallen onder verantwoordelijkheid van Züblin Nederland B.V.. Gaat het om infrastructuur en wegenbouw? Dan is STRABAG doorgaans de merknaam waaronder projecten worden gerealiseerd. Zijn de projecten divisie-overschrijdend? Dan werken afdelingen van STRABAG en ZÜBLIN samen.

Betrouwbare bouwpartner
Züblin Nederland B.V. is een betrouwbare bouwpartner. Doordat wij deel uitmaken van een internationaal bouwconcern bieden wij state-of-the-art technologie oplossingen. Daarbij kunnen wij steunen op een sterke financiële basis. Bovendien zijn binnen ZÜBLIN competentie, capaciteit en knowhow overal aanwezig. Deze maken een integrale projectaanpak mogelijk. Mede daardoor kunnen wij grote en complexe bouwprojecten tot een goed einde brengen. Betrouwbaar dus.

ZÜBLIN teamconcept
Wij werken met het ZÜBLIN teamconcept. Wij geloven dat juist de kracht van een team het verschil maakt. Daardoor kunnen buitengewone projecten tot stand komen. Deze manier van samenwerken zorgt ervoor dat:
 • verschillende competenties al in een vroeg stadium bij elkaar gebracht worden
 • projecten efficiënt verlopen met een optimaal eindresultaat tot gevolg
 • kostentransparantie en risicobeheersing gegarandeerd zijn
 • tijdens het hele bouwproces op elkaar ingespeelde partners samenwerken met dezelfde focus

Kennis bundelen om op vraag in te spelen
Binnen ZÜBLIN hebben we de technische kennis gebundeld. Zo kunnen we beter op de vraag inspelen. In de Benelux gebeurt dit binnen de afdeling Central Services. Op Europees niveau binnen ‘Zentrale Technik’. Dit maakt het mogelijk elk bouwproject te begeleiden door een team van experts. Van acquisitie- en offerteproces tot en met uitvoeringstraject en bouwmanagement. Daarnaast houdt de afdeling 'Zentrale Technik' zich bezig met:
onderzoek en ontwikkeling
innovatie
procesoptimalisatie door LEAN-principes
maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
ontwikkeling van personeel
BIM

Certificering
Ook is Züblin Nederland B.V. gecertificeerd op meerdere gebieden. Zo is ons kwaliteits- en managementsysteem ISO 9001 gecertificeerd. Daarnaast voldoen onze veiligheidsregels op de bouwplaats aan de VCA- en de BTR-certificering. Ook behaalden wij het certificaat CO2-bewuste onderneming niveau 5. Kortom, zekerheid zwart op wit.

BREEAM
We kunnen binnen Züblin Nederland B.V. ook een beroep doen op onze BREEAM-specialisten. Wij realiseren de meeste projecten volgens de BREEAM-voorschriften. Bovendien zijn wij bevoegd om gebouwen van een BREEAM-NL certificaat te voorzien. Zo dragen wij ons steentje bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Van onze opdrachtgever en van onszelf.

Meer informatie
Voor meer informatie, contacteer ons.LINKS