Technisch hoogstaand

Central Services (CS)

De afdeling Central Services (CS) is de technische ruggengraat van STRABAG Belgium en ZÜBLIN Nederland. Het team van bijna 40 ingenieurs, architecten, BIM-medewerkers, project managers, e.d. ondersteunt de collega’s in de Benelux met de ontwerpen, technische studies en diverse gespecialiseerde werkdomeinen.Bij de keuze van de bouwmethodologie staan kwaliteit, veiligheid, planning en budgetten centraal. Samen met de uitvoeringsploeg gaat CS op zoek naar optimalisaties of alternatieven, die vaak ook kostenbesparend zijn. CS werkt nauw samen met zowel bouwheer, architect als studiebureau om elk bouwproject voortdurend verder op punt te stellen. Daarbij maakt de afdeling gebruik van de meest actuele software voor het opmaken van rekennota’s, planningen, BIM-modellen, risicoanalyses of optimalisaties.

Onder het motto van Teams Work, met de kernwaarden van de onderneming in gedachten, geldt CS ook als een competence centre. De opgestoken kennis (lessons learned) wordt geïnventariseerd en verspreid onder de medewerkers. Hierdoor heeft de organisatie steeds een antwoord klaar op de veranderende marktsituaties en de immer wijzigende normeringen, eisen en specificaties.

CS werkt op haar beurt samen met de divisie
Zentrale Technik van STRABAG SE, met meer dan 700 ingenieurs een ware grootmacht op het gebied van technische kennis.LINK