Energie-efficiënt bouwenPassief-project appartementen Den Draad, Gentbrugge (België)

© Toon Grobet

Passief projecten
Passiefbouw zit in de lift door een toenemend milieubewustzijn bij zowel de aannemer als de opdrachtgever. Passief bouwen is een specifieke bouwstandaard en zorgt voor de realisatie van zeer energiezuinige gebouwen met een goed binnenklimaat. Dit staaltje duurzaam ondernemen komt meer en meer aan bod in de projectportfolio.

Certificaten duurzaam bouwen
ZÜBLIN bouwt LEED-gecertificeerde gebouwen (Leadership in Energy and Environmental Design / Leiderschap in energie en milieuvriendelijk ontwerp). Dit certificaat toont de inspanningen wat betreft energiebesparing, efficiënt omgaan met water, vermindering van CO2-emissie, verbeterde kwaliteit van het binnenklimaat en duurzaam beheer van hulpbronnen.

ZÜBLIN realiseert eveneens BREEAM-gecertificeerde gebouwen (Building Research Establishment Environmental Assesment Method). Onze onderneming leidt medewerkers op tot BREEAM expert om gebouwen van het gewenste BREEAM-certificaat te voorzien. In lijn met deze certificaties opteert ZÜBLIN voor een integratie van hogere MVO-standaarden binnen de onderneming.
DOWNLOAD