Nieuw logo voor ZÜBLIN !

· De kleurenwereld van ZÜBLIN is voortaan rood, zwart en wit

· 360°-bouwvakmanschap in het concern van de STRABAG-groep is nu ook optisch zichtbaar
· ZÜBLIN presenteert Bouwen 4.0 op de Duitse Bouwtechniekdag 2017 in Stuttgart

Stuttgart, 26/4/2017 Bij de opening van de editie van de Duitse Bouwtechniekdag van 2017 op 27/4 in Stuttgart geeft ZÜBLIN een duidelijk signaal. De kleurenwereld van het vooraanstaande Duitse hoog- en ingenieursbouwbedrijf uit Stuttgart volgt vanaf nu het design van het moederconcern STRABAG SE en presenteert het bedrijfslogo in rode letters en zwarte balken op een witte achtergrond.

De unificatie van de merkidentiteit voert daarmee op corporate designniveau uit wat op operatief niveau - volgens het motto van het concern "TEAMS WORK" - reeds een succesfactor geworden is: twee sterke merken, een sterke identiteit. ZÜBLIN heeft zijn ingenieurskennis niet enkel meer dan 100 jaar op internationaal vlak bewezen, in het concern van de STRABAG-groep biedt het bedrijf bovendien diepgaande prestaties die efficiënte antwoorden op complexe vragen bieden. De sleutel voor succes bij projecten ligt voor ZÜBLIN in de samenwerking van alle projectmedewerkers en dit gedurende de hele levenscyclus van een bouwwerk. Daarbij kan ZÜBLIN in Duitsland bijvoorbeeld gebruik maken van de omvangrijke knowhow in wegenbouw, projectontwikkeling of facility management van STRABAG AG, STRABAG Real Estate GmbH en STRABAG Property and Facility Services GmbH.

Dit heeft waardecreatie in alle fases tot gevolg: van de ontwikkeling over de planning en de uitvoering tot het gebruik. Lid van het bestuur Dr. Alexander Tesche: "Met TEAMS WORK nemen ZÜBLIN en STRABAG bouwprojecten als geheel in beschouwing en bieden ze een allesomvattend dienstenspectrum op de markt. De aanpassing van het logo is een ander, sterk signaal voor ons 360°-vakmanschap en zal onze vooraanstaande marktpositie verder bevestigen."

De nieuwe richting van de merkidentiteit ondersteunt STRABAG en ZÜBLIN bovendien ook bij een reeks van strategische doelstellingen. Beide bedrijven zetten tegenwoordig samen in op de ontwikkeling van de thema's "Bouwen 4.0" en "Digitalisering". In de voorbije maanden hebben STRABAG en ZÜBLIN o.a. concepten voor innovatieve tewerkstelling, standaardisering van BIM-oplossingen en bouwprocesbeheer in partnernetwerken ontwikkeld. Bezoekers van de Duitse Bouwtechniekdag kunnen zich op de stand van ZÜBLIN - voor het eerst in een rood-witte look - daarvan voor het eerst een beeld vormen.

Bij de lancering van het nieuwe logo worden een reeks ZÜBLIN-projecten met bovenregionale betekenis reeds onder een andere vlag uitgevoerd. Tegen het einde van 2017 moet de vervanging van het logo volledig afgesloten en moeten de nieuwe firmakleuren nog zichtbaarder zijn.Contact