Technisch hoogstaand

Central Services (CS)

Binnen ZÜBLIN Nederland werken we met de meest geavanceerde, dus state-of-the-art technologie. Daarbij maken we gebruik van de ‘technische ruggengraat’ van STRABAG SE. Dit zijn de afdeling Central Services (CS) voor de Benelux en de internationale divisie Zentrale Technik. De bouwkundig ingenieurs, technisch tekenaars, architecten, calculatoren en landmeters van CS zorgen voor de technische begeleiding van elk bouwproject. Vanaf de aanbesteding tot en met de uitvoering, én de nazorg. Daarbij wordt nauw samengewerkt met opdrachtgevers, architecten en adviesbureaus.
Technische kennisontwikkeling

Behalve dat wij ons met de bouwprojecten zelf bezighouden, doen wij ook onderzoek. Vaak op technisch gebied. Een paar voorbeelden zijn:

  • Technische – en stabiliteitsstudies (op het gebied van taluds, tijdelijke funderingen voor kranen, bemalingen, beschoeiingen).
  • Studie bouwplaatsinrichting (met betrekking tot het grondwerk en de positie van kranen, bouwkeet en elektrische installaties).
  • Opstellen van As-Built dossiers.
  • Onderzoek en ontwikkeling: Building Information Modeling


Up-to-date infrastructuur

Verder werken wij met de meest geavanceerde technische infrastructuur, zoals:
  • door STRABAG zelf ontworpen software, bijvoorbeeld het tekenpakket STRAKON. Deze software bevat een ontwerpmodule en een module voor het tekenen van betonwapening. Dit programma zorgt daarbij voor een dynamische koppeling tussen de bewapening en de betonrand. Als het legpatroon wordt aangegeven, worden de buigstaten automatisch opgemaakt.
  • CAD-systemen: 2D tot 5D (Revit, Navisworks).Gepubliceerd op de website 22/01/2018 – Laatst gepubliceerd 09.05.2018 13:45:55
LINK