ZÜBLIN neemt maatregelen om mogelijke overlast te beperken

ZÜBLIN wil graag een goede buur zijn. Wij hebben respect voor de omwonenden van onze bouwprojecten en vinden een goede relatie met hen erg belangrijk. We werken dan ook volgens de principes van Bewuste Bouwers. Daarbij worden kosten noch moeite gespaard. Op het project Y-TOWERS hebben we inmiddels verschillende maatregelen genomen. Deze zijn bedoeld om eventuele hinder voor de naaste omgeving tot een minimum te beperken. Hieronder leest u welke dat zijn.

Maatregelen:

1) Op de bouwplaats van Y-TOWERS wordt van 07.00 uur tot maximaal 19.00 uur gewerkt. De meeste dagen zullen de werkzaamheden eerder eindigen.
2) Op de bouwplaats hebben wij een bandenwasstraat voor vrachtwagens geïnstalleerd. Voor het verlaten van de bouwlocatie rijden alle vrachtauto’s door deze wasstraat, zodat de doorgaande weg niet onnodig bevuild wordt. Elke week worden de wegen rondom onze bouwplaats met een veeg-zuigauto schoongehouden.
3) Vrachtwagens rijden van en naar de bouwplaats altijd met gesloten laadruimte. Hierdoor kan er geen stof verspreid worden.
4) Voor de bouwplaats staan twee verkeersregelaars. Deze zorgen voor de verkeersveiligheid op straat. Dit is vooral belangrijk rondom aankomst en vertrek van vrachtverkeer.
5) Voor de bouwplaatsmedewerkers en kantoorpersoneel hebben wij aparte parkeerfaciliteiten gecreëerd aan de Papaverweg. Daar vandaan worden zij per pendelbus van- en naar de bouwlocatie vervoerd. Dit geeft minder verkeersoverlast voor de naaste omgeving en vergroot daarmee de verkeersveiligheid.
6) Op de plek waar het hotel zal komen, brengen we de funderingspalen aan op werkwijze die het minst geluid veroorzaakt, de zogenaamde Tubex-methode.
7) Voor het overige heiwerk, dat eind november zal beginnen, worden maatregelen genomen om geluidsoverlast tot een minimum te beperken en binnen de opgelegde geluidsnormen te blijven.Bewuste Bouwers
Alle bouwplaatsen van ZÜBLIN zijn aangesloten bij Bewuste Bouwers. Dit herkent u aan de grote banner langs de Ceramiquelaan. Dit is een gedragscode die zich richt op de bouwplaats en de naaste omgeving. De code biedt het hele projectteam, van timmerman tot projectmanager, concrete handvatten hoe zij bewust met minder hinder kunnen werken. Met oog voor omgeving, milieu, vakmanschap en veiligheid. Lees meer over dit onderwerp op: www.bewustebouwers.nl

Meer informatie
Wilt u meer weten en vindt u het antwoord niet op onze websites (www.y-towers.zublin.nl), neem dan zeker contact op met onze omgevingsmanager Ad Stoop via 06-41 52 89 89.Gepubliceerd op de website 14.11.2017 – Laatst gepubliceerd 12.02.2019 14:42:10
CONTACT