STRABAG-dochter ZÜBLIN bouwt Congreshotel & residentiële toren Overhoeks in Amsterdam

· turn-key uitvoering van een hotel, een residentieel gebouw en een congrescentrum in de Nederlandse hoofdstad

· ZÜBLIN contractwaarde € 100 miljoen

· Bouw van twee torens langs de rivier het IJ tegen 2020

De skyline van Amsterdam gaat wijzigen. Binnenkort zullen 2 hoge torens mee de noordelijke skyline van de rivier het IJ, in de wijk Overhoeks, gaan bepalen. Het congreshotel en de residentiële toren Overhoeks omvatten een 110m hoge hoteltoren met 579 kamers en een 101m hoge residentiële toren met meer dan 230 appartementen. De turn-key aanpak van de gebouwen, waarin ook een 2-laagse ondergrondse parkeergarage en een plint bestaande uit 4 verdiepingen inbegrepen is, werd door de klant, Oviesa Realisatie V.O.F., toevertrouwd aan STRABAG-dochter ZÜBLIN. Hoofdaannemer is Züblin Nederland B.V. Het gaat hier over een contract van meer dan € 100 miljoen. Een groep investeerders uit Wenen, bestaande uit INVESTER United Benefits GmbH en IES Immobilien-Projektentwicklung GmbH, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project.

Na voltooiing, zullen deze 2 torens behoren tot de hoogste gebouwen in Amsterdam. Zij zullen een indrukwekkend uitzicht bieden over de stad, de rivier en de haven. Het 4-sterrenhotel, wat zal uitgebaat worden door de Maritim hotelgroep, zal ook een congres- en conferentiecentrum bevatten met 2 grote feestzalen en verschillende vergaderzalen. De residentiële toren, met een oppervlakte van +/- 24.000m², zal zich in het bovenste gedeelte bevinden en zal moderne architectuur combineren met appartementen in 5 verschillende groottes. Elk appartement zal een private loggia of balkon hebben, alsook een directe toegang tot het spa en welness gedeelte van het hotel.

Door de centrale locatie zullen de 2 torens nieuwe landmarken worden voor de Amsterdamse skyline. De Overhoeks-buurt heeft zich ontwikkeld van industriële zone tot een van Nederlands grootste ontwikkelingsgebieden. In de onmiddellijke omgeving bevinden zich ook nog de A’dam Tower en het EYE Film museum.

“Na de bouw van ‘De Rotterdam’ aan de Rotterdamse Wilhelminapier, zijn wij zeer trots opnieuw ons kunnen te mogen tonen door de bouw van dit belangrijke project in Nederland”, zegt Thomas Birtel, CEO van STRABAG SE.

ZÜBLIN zal de werken starten vanaf mei. De oplevering van dit project is voorzien voor 2020.Gepubliceerd op de website 27.04.2017 – Laatst gepubliceerd 12.02.2019 14:42:03
CONTACT